Livet på sex dagar - Tredje dagen


På den tredje dagen blev Andy utpressad. Kompisen till killen som blivit misshandlad sökte upp honom i centrum på eftermiddagen när han precis lämnat Rani en bit ifrån hennes hem. De hade varit ute några timmar efter skolan på samma ställe som dagen innan. De hade mest pratat, och Andy hade också blivit kysst av henne. Nu i efterhand såg han glad ut, rent av ganska lycklig. Det var just detta som skulle användas emot honom bara några minuter senare.
Andy kände inte igen någon av de två killarna som trängde in honom i ett hörn på baksidan av en liten byggnad. Han visste vilken byggnad det var. Han och Patrick brukade besöka den butiken när han var liten. De sålde ytterkläder. Regnjackor och stövlar och sådant som han ville ha då, bara för att hans pappa sa att han skulle behöva det.

- Lyssna noga nu. Du ska hjälpa oss att sätta dit Brian Nahuel på söndag. Om två dagar alltså. Du ska stjäla en bil och köra oss hem till honom. Sedan ska du vänta utanför tills vi kommer tillbaka. Och du ska inte fråga någonting under tiden. Då undrar du säkert vad du vinner på det. När du gjort detta så kommer du få tillåtelse att träffa min syster hur mycket du vill.

Det var alltså Ranis äldre bror som talade. Och han hade en pistol fullt synligt i handen. Andy var stum av förvåning och chock.

- Och om du inte gör det så kommer det gå jävligt dåligt för någon du tycker om.

Sedan blev han lämnad där, fortfarande helt i chock. Han vaknade till först när någon ropade hans namn.

- Benzy! Andy Benzer!

Ut kom en äldre dam. Kvinnan som ägde butiken. Hon skrattade och log med hela ansiktet när hon såg honom. Andy vågade sig på ett igenkännande leende han också.

- Vad stor du har blivit! Gammal, alltså. Liten är du fortfarande.

Och så fick han en kram och han önskade att han aldrig skulle behöva släppa taget.

...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad för alla kommentarer! ♥